Procesul fostului premier Victor Ponta și al fostului senator Dan Șova are marți ultimul termen de judecată. Procurorii anticorupție au cerut judecătorilor condamnări la închisoare cu executare pentru amândoi.

Ultimul termen de judecată în dosarul „Turceni-Rovinari” se judecă marți la Înalta Curte de Casație și Justiție. Totuși, decizia judecătorilor nu va fi definitivă și va putea fi contestată la completul de 5 judecători.

DNA a cerut pedepse aspre pentru Victor Ponta și Dan Șova, pentru ambii cu executare. După termenul de astăzi, instanța urmează să pronunțe sentința.

Pe 17 septembrie 2015, Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Rovinari - Turceni” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată fostul senator Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.