Dragoș Mandache, coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. El este acuzat de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de joi, a lui Dragoș Mandache, la data faptelor coordonator zonal al Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule din cadrul RAR, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

În perioada 2019 - 2021, Dragoș Mandache ar fi pretins și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată RAR, sumele de 12.000 euro și 10.000 lei pentru:

- a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea,

- a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană,- a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană,

- pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video.

Lui Mandache i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe 21 mai 2021, Dragoș Mandache urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Anterior, în aceeași zi, procurorii anticorupție, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au efectuat percheziții domiciliare în trei locații situate pe raza județelor Iași și Bacău, din care una era sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.