Procurorii DNA Ploiești fac percheziții la sediul Autorității Electorale Permanente și la domiciliile unor persoane într-un caz de corupție.

UPDATE

Ana Maria Pătru a demisionat, marți seară, din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), a anunțat avocatul acesteia, Cristian Ene, la ieșirea de la audierile de la DNA Ploiești, scrie News.ro.

”Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situația juridică, a luat decizia de a înainta de îndată demisia din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. De asemenea, procesul va continua și mâine vom merge la judecător în vederrea continuării urmăririi penale și lămuririi situației din punct de vedere al măsurii preventive", a spus Cristian Ene.

 Ana Maria Pătru, urmărită penal pentru trafic de influență și spălarea banilor, a fost reținută, marți seară, de către procurorii DNA Ploiești, fiind acuzată că a pretins și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale sume de bani reprezentând contravaloarea unui imobil în București și a unei mașini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu AEP.

+++

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost ridicată, marți după-amiază, de la o locuință din orașul Voluntari, ea urmând a fi dusă la audieri la sediul DNA Ploiești, au declarat, pentru Agerpres, surse apropiate anchetei.

+++

La perchezițiile din Râmnicu-Vâlcea, soțul Anei Maria Pătru a încercat să fugă cu documentele societății lui radiate care erau relevante pentru circuitul presupusei spăgi, dar a fost oprit de polițiști.

+++

Conform unor surse citate de News.ro, ancheta vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfășurarea alegerilor din ultimii ani.

Direcția Națională Anticorupție arată că Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În această cauză se fac patru percheziții în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, la o instituție publică și la domiciliile unor persoane.

La finalul perchezițiilor vor fi audiate mai multe persoane, au precizat sursele judiciare.

+++

Procurorii DNA Ploiești efectuează, marți dimineață, patru percheziții la adrese din municipiul București și din județele Ilfov și Vâlcea, una dintre descinderi vizând sediul unei instituții publice.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2015, a unor infracțiuni de corupție.

Perchezițiile sunt efectuate într-o locație din incinta unei instituții publice, dar și la domiciliile unor persoane fizice, se arată în document, scrie Agerpres.

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA Ploiești fac percheziții la sediul Autorității Electorale Permanente, iar dosarul vizează fapte de spălare de bani și trafic de influență.

Potrivit unor surse citate de news.ro, printre persoanele vizate ar fi și președintele AEP, Ana Maria Pătru.