Elena Udrea s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care procurorii cercetează o posibilă finanțare ilegală a campaniei electorale din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu. Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea Elenei Udrea.

Procurorii au citat-o pe Elena Udrea, fost ministru al Turismului și Dezvoltării, la doar trei zile după ce Camera Deputaților a încuviințat extinderea urmăririi penale a acesteia.

Udrea a ajuns la sediul DNA vineri dimineață, acolo unde procurorii o vor audia în legătură cu fapte de corupție.

Procurorii DNA au cerut, săptămâna trecută, extinderea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, când „au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”.

Luna trecută, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Gheorghe Nastasia (la data faptei secretar general al Ministerului Turismului) și Victor Tarhon (pe atunci președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Elena Udrea pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani.

Procurorii anticorupție și-au motivat cererea prin faptul că în urma probelor administrate ulterior au fost obținute probe noi cu privire la săvârșirea de către Udrea a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale.

În dosar este cercetată, sub control judiciar, și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu.