Raportul privind progresele înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) scoate în evidență rezultatele pozitive obținute în materie de eficacitate a investigării și a sancționării corupției la nivel înalt, spune DNA.

În acest fel, DNA susține că este recunoscut rolul activ al Direcției în atingerea uneia dintre condițiile trasate prin MCV și anume Măsura 3 – Combaterea eficientă a corupției la nivel înalt.

"Raportul confirmă parcursul constant profesionist și eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupției la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituțional și legislativ, în ultimii ani, DNA a obținut rezultate concrete: mai mulți inculpați trimiși în judecată, mai multe persoane cu funcții publice înalte deferite justiției, mai multe condamnări obținute, mai puține achitări și mai multe sesizări înregistrate - un semn de recâștigare a încrederii cetățenilor", a transmis, miercuri DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorul-șef Crin Bologa alături de conducerea instituției își exprimă aprecierea față de eforturile depuse de procurorii anticorupție și de celelalte categorii de personal ale DNA în obținerea de rezultate concludente și incontestabile în lupta împotriva corupției.

DNA îi asigură pe cetățeni că rămâne "o instituție puternică și pe deplin angajată în lupta împotriva corupției la nivel înalt și mediu și că va continua munca în mod susținut și eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism și cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale".