Procurorii militari de la DNA ridică miercuri dimineață documente de la ISU Dâmbovița în dosarul în care se investighează fapte de abuz în serviciu, deschis după exploziile de la Crevedia, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

UPDATE

Reprezentanți ai DNA au precizat pentru News.ro că nu este vorba despre descinderi, ci că sunt ridicate documente, acțiunea având legătură cu dosarul de la Secția militară a DNA  referitor ls controalele făcute de personalul ISU la stația GPL de la Crevedia la care s-au produs exploziile soldate cu 2 morți și cu 56 de răniți.

+++

Potrivit acelorași surse, anchetatorii încearcă să identifice din documente funcționarii din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care au atribuții de control în zona respectivă. 

Reamintim că pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate luni două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, privind exploziile de la stația GPL din Crevedia.

Dosarele au ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, unde în cursul zilei de sâmbătă au avut loc două explozii.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat, anunță DNA.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.