Procurorii din cadrul DNA Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, efectuează marți cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

UPDATE

Procurorii au condus la audieri 14 polițiști de frontieră și 12 vameși, în urma perchezițiilor în peste 30 de locații, dintre care cinci erau puncte de trecere a frontierei, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

+++

Suspiciunile au legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră în perioada iulie 2021-septembrie 2022, anunță DNA printr-un comunicat de presă.

În cursul zilei de marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Perchezițiile au loc cu sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală).