Doi dintre cei șapte bărbați acuzați că au lovit-o pe jandarmerița Ștefania Nistor și pe un coleg al acesteia, în timpul protestului din 10 august 2018, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel București.

"Înlătură dispozițiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi privește pe Ionuț-Liviu Cojoacă și Daniel Dumitru, urmând ca inculpații să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate. Menține restul dispozițiilor sentinței penale apelate care nu contravin prezentei", se arată în minuta deciziei, citată de Agerpres.

La finalul anului 2019, Judecătoria Sectorului 1 i-a condamnat pe cei șapte bărbați la pedepse cuprinse între 1 an închisoare și 2 ani și 8 luni închisoare, toate cu suspendare, cea mai mare fiind aplicată lui Dumitru Daniel, tânărul care a sustras arma Ștefaniei Nistor.

Toți cei șapte inculpați sunt obligați să efectueze muncă în folosul comunității, între 90 și 120 de zile, și au interdicție pe o perioadă de 5 ani să mai participe la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acțiuni de protest organizate sau spontane.

În plus, trei dintre agresori trebuie să-i plătească în solidar Ștefaniei Nistor suma de 10.000 euro cu titlu de daune morale.