Liberalii George Scutaru și Dan Motreanu au fost trimiși în judecată sub acuzația că au primit 420.000 de euro de la un denunțător, bani cu care au finanțat campania electorală din 2008.

Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, și George Scutaru, fost consilier prezidențial, sunt acuzați formal de spălare de bani.

Alături de ei a fost trimisă în judecată și Ana Maria Schaer, administrator al unei firme.

Conform procurorilor, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fostul șef al Consiliului Județean Buzău, a pretins și primit de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, aproximativ un milion euro pentru punerea în posesie cu suprafețe de teren din municipiului Buzău.

„Din suma de 700.000 euro, bani primiți efectiv de persoana denunțătoare (Cristinel Bîgiu, n.r.), aceasta le-a remis inculpaților Scutaru George-Adrian și Motreanu Dan Ștefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale), a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate", susțin procurorii anticorupție.

Cei doi lideri PNL ar fi disimulat proveniența sumei de bani printr-un mecanism financiar fictiv, „folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală".

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei până la concurența sumei de 1.213.090 lei. Procesul se va desfășura la Înalta Curte de Casație și Justiție.