Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, a recunoscut și el toate acuzațiile care i se aduc în dosarul ANRP. Anterior, tatăl său, Dorin Cocoș, și fostul consilier al Alinei Bica și-au recunoscut acuzațiile.

Judecătorii l-au audiat vineri pe Alin Cocoș care, după ce și-a recunoscut vinovăția, a cerut să fie judecat prin procedura simplificată.

Alin Cocoș a procedat la fel ca tatăl său și ca fostul consilier al Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu, care încă așteaptă să fie judecați în procedură simplificată.

"Recunosc în integralitate fapta. La sfârșitul anului 2011, l-am cunoscut pe Ionuț Mihăilescu printr-un anturaj comun. Nu îmi aduc aminte care era acel anturaj. Am dezvoltat o relație amicală. La o sărbătoare am cunoscut-o și pe Alina Bica, cred că într-un club", a declarat Alin Cocoș în fața judecătorilor.

Alin Cocoș i-a spus lui Ionuț Mihăilescu că are de vânzare un teren, suma cerută fiind de 180.000 — 200.000 euro, în condițiile în care el îl cumpărase cu 203.000 euro.

Ionuț Mihăilescu s-a arătat interesat, susținând că vrea să cumpere terenul împreună cu niște prieteni, printre care era și Alina Bica.

"La una dintre întâlniri a participat și tatăl meu. Ionuț Mihăilescu mi-a spus că nu are decât 100.000 euro, dar a menționat că printre cumpărători era și Alina Bica. Tatăl meu a acceptat prețul și mi-a spus că are o obligație față de Alina Bica, de când era ea la ANRP. Ulterior, mi-a spus că obligația era legată de o despăgubire primită de Gheorghe Stelian. Am acceptat prețul pentru că tot ce am datorez tatălui meu. Dacă îmi spunea să vând cu 20.000 de euro, așa făceam", a mai spus Alin Cocoș.

Alina Bica cere audierea Elenei Udrea

Tot la acest termen al procesului, avocații Alinei Bica au cerut judecătorilor să dispună ca Elena Udrea să fie audiată în calitate de martor, pentru a arăta dacă SRI a pus presiune pe fosta șefă a DIICOT.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu. De asemenea, au mai fost trimiși în judecată evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

"În 15 martie 2011, inculpații Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan și Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat și a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane", susțin procurorii.

Potrivit procurorilor anticorupție, pe 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov.