Magistrații Tribunalului București au respins solicitarea depusă de fostul vicepremier Sevil Shhaideh, în dosarul Belina, de audiere a mai multor martori, printre care și Toni Greblă, Eugen Nicolicea, Lucia Varga, Liviu Voinea sau Maya Teodoroiu.

Fostul vicepremier și ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în dosarul Belina pentru abuz în serviciu, a cerut judecătorilor Tribunalului București audierea mai multor martori, respectiv Toni Greblă-secretarul general al Guvernului, Lucia Varga - fost ministru al Apelor și Pădurilor; Liviu Voinea - viceguvernator BNR, deputatul Eugen Nicolicea, Maya Teodoroiu - agent guvernamental al României la CEDO, transmite Mediafax.

Magistrații Tribunalului București au respins însă ca neutile solicitările de audiere înaintate de Sevil Shhaideh.

În iunie anul trecut, Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

Conform procurorilor, ”în perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, Sevil Shhaideh a inițiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare și a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel către domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman. Aceasta, în condițiile în care inculpata cunoștea că în acest mod întocmește acte care încalcă o serie de dispoziții legale”.

În acest dosar a fost implicată și Rovana Plumb, dar ea a fost apărată de colegii deputați, care au respins cererea DNA de ridicare a imunității.