Procurorii Parchetului instanței supreme au emis, vineri, ordonanța prin care dosarul privind moartea polițistului Cosmin Gigină va fi preluat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Astfel, procurorii DNA îl cercetează acum pe Gabriel Oprea.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanța din data de 6 noiembrie 2015, declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 octombrie 2015 în București, soldat cu decesul numitului Gigină Cosmin Bogdan (agent de poliție), în favoarea Direcției Naționale Anticorupție”, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Public.

Procurorii au luat această măsură pentru că au apreciat că „în cauză există indicii de săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu (...) raportat la modul de constituire și folosire a coloanelor oficiale ale ministrului Afacerilor Interne”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, oficial, ministrul Oprea va fi cercetat de procurorii anticorupție. Surse judiciare au declarat, pentru EurActiv.ro, că Oprea va fi citat la audieri la DNA „cândva săptămâna viitoare”.