Avocatul fostui director economic al Complexului Energetic Turceni a solicitat vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție audierea în calitate de martor, în dosarul "Rovinari - Turceni", a copreședintelui PNL Alina Gorghiu.

Avocatul lui Octavian Laurențiu Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, a explicat vineri, la noul termen din dosarul Rovinari - Turceni, că dorește audierea Alinei Gorghiu în cadrul procesului, în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova, pe motiv că aceasta a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Ceilalți avocați prezenți au fost de acord, însă procurorul de ședință s-a opus, reprezentantul DNA arătând că această audiere nu ar fi relevantă în proces. Instanța a rămas în pronunțare pe această cerere.

Victor Ponta, din nou la ÎCCJ

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri la ÎCCJ unde a avut loc un nou termen în dosarul Rovinari - Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

"Avocații celorlalți inculpați au solicitat audierea doamnei avocat Alina Gorghiu. Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puțin doamna Gorghiu", a spus Ponta, la ieșirea din sediul instanței.

Chemat să dea declarații de inculpat, fostul premier Victor Ponta a arătat că dorește să facă acest lucru, dar că nu este pregătit pentru acest termen și, în plus, avocatul titular lipsește de la proces.

"Nu sunt pregătit în totalitate. Dacă îmi puteți da ceva timp... o să-mi pregătesc declarația. Cer un termen scurt pentru a pregăti declarația, rămâne la latitudinea dumneavoastră", a spus Ponta în fața judecătorilor.

La termenul de vineri ar urma să fie audiat Dan Șova, judecat și el pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani.

*UPDATE Dan Șova s-a folosit, la termenul de vineri al dosarului Turceni-Rovinari, de dreptul la tăcere și a depus un memoriu, deși judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție aveau programată audierea lui.