Președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, a solicitat Curții Supreme suspendarea procedurii de tragere la sorți.

Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au declarat pentru Agerpres că Dragnea a depus o solicitare vineri dimineaţa pentru ca tragerea la sorţi a judecătorilor din completurile de cinci magistrați să fie realizată în conformitate cu decizia Curții Constituționale de miercuri.

Dar Curtea Supremă anunțase încă de joi că va efectua vineri tragerea la sorți în urma deciziei CCR.

Dragnea a solicitat și anularea hotărârii Colegiului de conducere de la Instanţa supremă, prin care s-a decis tragerea la sorţi a completurilor de cinci, dar ICCJ a desemnat prin tragere la sorţi vineri, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018.

Liviu Dragnea, deja condamnat definitiv la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumul, a fost condamnat în iunie, în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DIrecția de Protecția Copilului Teleorman. Dragnea a atacat în apel decizia, dar, ulterior, a obținut mai multe amânări ale termenelor de judecată.

Decizia Curții Constituționale îi oferă liderului PSD încă o amânare, deoarece, de obicei, în urma schimbării completului de judecători, procesul se reia de la zero.