Liviu Dragnea a apelat la Inspecția Judiciară în încercarea de a anula probe în dosarele în care este condamnat sau cercetat. După depunerea sesizării, el a cerut prelungirea mandatelor șefilor IJ prin ordonanță de urgență.

Liviu Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal. El susține că în toate procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, conform Centrului de Investigații Media, care a obținut documentul depus de liderul PSD, prin avocat.

Dragnea a depus sesizarea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, pe 23 august 2018 și cere Inspecției Judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat și să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, conform documentului prezentat de Centrul de Investigații Media.

Ulterior, Liviu Dragnea a cerut imperativ ministrului Justiției să promoveze OUG pentru prelungirea mandatelor celor doi șefi ai Inspecției Judiciare - Gheorghe Stan și Lucian Netejoru.

Liviu Dragnea cere verificări în cele trei dosare în care acesta s-a confruntat cu DNA: Dosarul Referendumului, în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendate, dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a re o condamnare în primă instanță la 3 ani și șase luni de închisoare, dar și dosarul Tel Drum, în care Dragnea este cercetat la DNA pentru mai multe infracțiuni, inclusiv constituire de grup infracțional organizat.