Liviu Dragnea vrea sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres, relatează Mediafax.

Liviu Dragnea a depus la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul în care contestă noua conducere a PSD, mai multe cereri, între care și una privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Aceste cereri vor fi discutate de instanță pe 31 octombrie.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București prin care a fost respinsă, la 9 august, cererea de intervenție depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviințat modificările de statut și arespins toate cererile de intervenție, printre acestea numărându-se și cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că fostul lider PSD a susținut, în cererea de intervenție depusă la Tribunalul București prin intermediul avocaților săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat și că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului București.

Cealaltă situație juridică invocată de Dragnea în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman și pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formațiunea politică se regăsește în ipoteza juridică în care conduita "PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman" între 7 iulie 2006 și 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”.

Din 27 mai, Liviu Dragnea ispăsește la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.