Secția specială retrage și apelul din dosarul în care Ghiță și mai mulți procurori și polițiști din Ploieșți sunt acuzați de corupție, au declarat pentru G4media surse din magistratură. SIIJ a făcut același demers și în dosarul lui Hrebenciuc.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a decis să retragă apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiță și mai mulți procurori și polițiști din Ploieșți sunt acuzați de corupție. Ghiță, polițiștii și procurorii au fost achitați de instanța de fond, iar apelul începuse la Completul de 5 judecători, notează G4media.ro.

Acum, Completul de 5 judecători trebuie să ia act de solicitarea SIIJ de retragere a apelului.

Miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis miercuri solicitarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare.

Procesul va continua, dar se va judeca exclusiv apelul făcut de fostul demnitar social-democrat, ceea ce înseamnă că pedeapsa maximă pe care o poate primi acesta va fi de 2 ani de închisoare cu executare. De asemenea, fostul ministru PNL al Justiției Tudor Chiuariu, și el inculpat în dosar, rămâne achitat definitiv, așa cum a decis instanța de fond.