Secţia specială retrage şi apelul din dosarul în care Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie, au declarat pentru G4media surse din magistratură. SIIJ a făcut acelaşi demers şi în dosarul lui Hrebenciuc.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a decis să retragă apelul din dosarul în care fugarul Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie. Ghiţă, poliţiştii şi procurorii au fost achitaţi de instanţa de fond, iar apelul începuse la Completul de 5 judecători, notează G4media.ro.

Acum, Completul de 5 judecători trebuie să ia act de solicitarea SIIJ de retragere a apelului.

Miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis miercuri solicitarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare.

Procesul va continua, dar se va judeca exclusiv apelul făcut de fostul demnitar social-democrat, ceea ce înseamnă că pedeapsa maximă pe care o poate primi acesta va fi de 2 ani de închisoare cu executare. De asemenea, fostul ministru PNL al Justiției Tudor Chiuariu, și el inculpat în dosar, rămâne achitat definitiv, așa cum a decis instanța de fond.