Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, după ce miercuri a luat o aceeaşi decizie în cazurile Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă.

UPDATE
Instanţa supremă a decis joi suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul "Gala Bute" şi eliberarea acesteia până la soluţionarea efectivă a contestaţiei, anunţă avocatul Veronel Rădulescu. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Tudor Breazu, informează Mediafax.
 

***

"Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnata Alina Mihaela Bica împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. (...) Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016 (...), până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. (...) Definitivă", se arată în minuta deciziei ICCJ, relatează Agerpres.

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnată definitiv de magistraţii Instanţei supreme la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Şi fostul senator Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja au fost eliberaţi miercuri noapte din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi.

În aceste dosare, avocatii au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind nelegalitatea formării completurilor de cinci judecători.