Plângerea lui Romică Părpălea împotriva ministrului de Interne vine după ce cu doar o zi înainte Carmen Dan l-a reclamat pe acesta tot la DIICOT.

Romică Părpălea, cel care l-a denunţat pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, dar și pentru legăturile dintre Tel Drum şi liderul PSD, a făcut miercuri o nouă plângere împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Părpălea a spus că a depus o plângere împotriva ministrului Carmen Dan. El a susţinut că în jurul acesteia a existat, în perioada în care era prefect de Teleorman, o grupare infracţională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în judeţ, de aceea plângerea a fost depusă la DIICOT.

„Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman”, a spus Părpălea înainte de a intra în sediul DIICOT.

Părpălea a mai spus că inclusiv magistraţi au fost implicaţi în aceste ilegalităţi.

„Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?”, a mai spus Părpălea.

„Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan”, a acuzat Părpălea.

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

„Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale", a mai spus Părpălea.

Cu două zile înainte, Carmen Dan a mers personal la DIICOT pentru a depune o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, pe care îl acuză de șantaj, denunț calomnios și de apartenență la un grup infracțional organizat.

„Acest personaj, pe treptele DNA a anunţat că a depus denunţ împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu şi posibil luare de mită. Această acţiune a fost după ce în spaţiul public a apărut informaţia că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosar penal”, a spus Carmen Dan jurnaliștilor prezenți la DIICOT pe 30 octombrie.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu îl cunoaşte pe Părpălea, dar susține că Părpălea este doar un instrument, în spatele lui fiind altcineva.

„Nu am intenţionat să îl fac pe acest domn erou naţional, el s-a cerut singur erou naţional. Este dreptul meu, ca cetăţean, să mă apăr. Este o declaraţie pe care a făcut-o la DNA, eu nu am fost citată acolo, iar fiecare cetăţean trebuie să îşi asume ceea ce face”, a mai spus Carmen Dan.

Romică Părpălea a devenit celebru după ce a făcut un denunț împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, acolo unde el figura ca persoană decedată care a votat. Așa a ajuns să fie cunoscut ca fiind „mortul lui Dragnea”.

Pe 19 octombrie, Romică Părpălea a fost audiat în legătură cuplângeri penale depuse împotriva lui Liviu Dragnea și Carmen Dan.

„După ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine. (...) În cazul lui Carmen Dan - abuz în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a declarat Părpălea în fața DNA, spunând că are probe, inclusiv documente pentru a-și susține declarațiile.