Colonelul Cătălin Paraschiv a fost citat pentru a doua oară în fața procurorilor pentru a fi audiat în dosarul evenimenttelor din 10 august, din Piața Victoriei. El spune că a acționat în limitele legii.

UPDATE Colonelul Cătălin Paraschiv a ieșit din birourile procurorilor și spune că își asumă cum acționat jandarmii din subordinea sa.

„Îmi asum doar ce au făcut jandarmii mei, de la Brigada Specială”, a spus „Omul în alb”, la ieșirea din sediul Parchetului.

„Eu m-am purtat abuziv?”, a întrebat Paraschiv. Jurnaliștii i-au amintit că există filmări în care apare purtându-se abuziv.

***** Textul inițial

Șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, a ajuns joi dimineaţa în fața procurorilor pentru a doua oară, pentru a fi audiat în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

El susține că a acționat „în limitele legii. „Nu mă aştept să fiu pus sub acuzare, dar o să vedem”, a spus Paraschiv.

Colonelul a fost audiat și în urmă cu două săptămâni în calitate de martor.

Paraschiv spunea atunci că şi-a asumat o eventuală răspundere penală atunci când şi-a condus oamenii în Piaţa Victoriei. De asemenea, întrebat dacă s-a justificat agresivitatea jandarmilor, el a spus: „Dacă m-aţi văzut pe mine agresiv...”.

Paraschiv a declarat într-un interviu pentru Kamikaze că a venit de acasă așa cum era, adică îmbrăcat în alb, cu o eșarfă la gât.

În unele imagini, el apare smulgând telefonul din mâna unui jurnalist de la HotNews.ro care filma evenimentele din Piața Victoriei, după care îl dă unui subaltern, care îl strivește de pământ.

„Nu pot da nicio declaraţie pe parcursul anchetei, sunt militar. Va da detalii Parchetul sau avocatul meu dacă va fi cazul”, a spus Paraschiv.

În același interviu, Cătălin Paraschiv spunea că nu el a fost comandantul acţiunii din 10 august din Piaţa Victoriei, că până în jurul orei 23.00 brigada specială nu a intervenit deloc şi că ordinul de evacuare a pieţei s-a primit în momentul în care „au început violenţele asupra forţelor de ordine de jur împrejur”.

El mai susţinea că scutierii care au fost suprinşi în imagini bătând oameni paşnici, unii dintre ei cu mâinile ridicate deasupra capului nu fac parte din brigada pe care o conduce.