Fostul ministru al educației Ecaterina Andronescu are programate discuții cu procurorii anticorupție. Ea a fost citată în calitate de martor. La ieșire, Ecaterina Andronescu a refuzat să facă prea multe declarații în legătură cu dosarul.

UPDATE Și omul de afaceri Dorin Cocoș a fost citat miercuri la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul bazei sportive „Cutezătorii”.

***** Știrea inițială

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Andronescu este audiată în dosarul în care se investighează concesionarea bazei sportive „Cutezătorii”. Andronescu a fost audiată aproximativ două ore.

„Am dat o declarație cu lucrurile pe cale le știam. Nu apare semnătura mea. Este doar numele meu scris și alte semnături”, a declarat la ieșire Andronescu.

În acest dosar, sunt cercetaţi sub control judiciar de DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv, instigare la abuz în serviciu, fostul ministru PSD al cercetării Mihnea Costoiu şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu.

Ecaterina Andronescu era ministrul Educației în momentul în care baza sportivă „Cutezătorii” a fost trecută pentru 24 de ani în administrarea fostului tenismen Dinu Pescariu.

Procurorii acuză o pagubă de 93 de milioane de euro adusă statului.