Elena Udrea, fost ministru al turismului, a fost condamnată joi definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” după ce ÎCCJ a respins contestația în anulare formulată de aceasta. Poliția a dat-o în urmărire, după ce nu a fost găsită acasă.

Udrea fost condamnată pentru prima dată în iunie 2018, la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Atunci, Udrea se afla în Costa Rica.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spuneau că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizația București a PDL și Rudel Obreja).

Udrea a fost acuzată și că a determinat alți funcționari din minister să își încalce atribuțiile cu prilejul achiziției de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituției și creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Prinsă în Bulgaria

După ce polițiștii nu au găsit-o acasă joi după-amiaza, Poliția Română a dat-o în urmărire generală.

Potrivit unor surse, Udrea ar fi plecat azi-dimineață din țară, pe la Vama Giurgiu. Informația a fost confirmată ulterior de Poliția de Frontieră, care a precizat că ea nu avea interdicție de părăsire a teritoriului național.

Elena Udrea a fost prinsă după câteva ore în Bulgaria.