Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins luni, ca nefondat, recursul în casație, o cale extraordinară de atac, prin care Elena Udrea a solicitat anularea condamnării de 6 ani de închisoare primită în dosarul ”Gala Bute”.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, care are o condamnare de cinci ani închisoare. În prezent, acesta este eliberat provizoriu pentru a se trata de cancer.

Recursul în casație a fost ultima șansă a Elenei Udrea de a obține anularea pedepsei de șase ani, în condițiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes, relatează Agerpres.

Udrea este deținută în Penitenciarul Târgșor începând din luna iunie, când a fost extrădată din Bulgaria, unde plecase în ziua pronunțării condamnării.

"Eu stau ilegal în pușcărie de șase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunțuri au ajuns la pușcărie. În schimb, cei care au avut atribuții în minister au scăpat. Nastasia și Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute. (...) Regret că nu am avut parte de o justiție dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare", a declarat Udrea pe 10 octombrie, când a depus solicitarea.

În schimb, Elena Udrea ar putea scăpa de dosarul Hidrolectrica și de cel privind finanțarea campaniei electorale a lui Băsescu, după ce Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât săptămâna trecută că decizia CCR privind prescripția se aplică retroactiv.