Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea din detenție mai devreme a lui Liviu Dragnea, constatând că sunt îndeplinite toate condițiile legale, a anunțat, miercuri, avocatul Flavia Teodosiu.

Ea a susținut, într-o declarație acordată Agerpres, că Liviu Dragnea ar fi intrat în comisie în luna februarie dacă nu i s-ar fi "încălcat" dreptul la muncă.

Fostul lider al PSD a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit portalului instanțelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată pe 12 aprilie, fiind stabilit termen pentru soluționare în data de 27 aprilie.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă pentru instigare la abuz în serviciu.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administrația Națională a Penitenciarelor a susținut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancționat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.