În ultima zi de discuții cu oficialii români în vederea pregătirii unei opinii, delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlnit cu șefa interimară a DNA, șeful DIICOT și adjuctul procurorului general al României.

„A fost o întâlnire tehnică cu experţii Comisiei de la Veneţia. Am discutat despre legile de modificare a Codurilor penale, aspecte tehnice, observaţii pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutăm de îngrijorări. Toate observaţiile pe care procurorii le-au formulat şi le-au înaintat atât Parchetului General, cât şi CSM sunt publice. Am discutat aspecte tehnice ca între jurişti", a spus Jurma.

Membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia au discutat, vineri, la sediul Parchetului General, cu şefii Parchetelor în legătură cu modificările aduse Codurilor penale.

Din partea Ministerului Public au participat procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, şi Bogdan Licu, adjunct al procurorului general.

Cu o zi în urmă, experții s-au întâlnit și cu ministrul Justiției, președintele României, dar și cu membrii comiiei „Iordache”, cea care a adus cotroversatele modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.