Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire în funcția de șef al DIICOT a lui Felix Bănilă. Acesta a primit un aviz pozitiv din partea CSM, dar la limită, iar procurorii DIICOT s-au împotrivit venirii acestuia la DIICOT.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă - pe o perioadă de 3 ani”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Amintim că Secția pentru procurori din cadrul CSM a dat aviz pozitiv pentru candidatul propus de Tudorel Toader pentru șefia DIICOT. Scorul a fost unul foarte strâns: 4 la 3, iar votul decisiv a aparținut chiar ministrului justiției.

Felix Bănilă s-a confruntat și cu un protest al procurorilor DIICOT, care i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să respingă numirea lui Felix Bănilă la conducerea Direcției.

Felix Bănilă a candidat pentru funcție împotriva celui ce deținea funcția, Daniel Horodniceanu. Fostul șef a fost respins, mai ales pentru că a avut mai multe ieșiri publice prin care a criticat modificările la legile Justiției și ale codurilor penale.