Primăria Municipiului București a fost informată vineri de Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, debitori fiind Constanda Costică și soția sa, Constanda Maria.

"În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea Bucureștiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiții precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea.Este o situație dificilă pentru București, trebuie să punem în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă a instanței, pronunțată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim", a transmis Firea printr-un comunicat de presă.

Municipiul București trebuie să-i returneze lui Costică Costandă 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei, mai spune edilul.

"Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București. Pentru a ieși din această situație de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă", a mai transmis Gabriela Firea.

Primarul general a supus spre aprobare, în patru ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București, un proiect de hotărâre prin să se reducă suma totală datorată cu aproximativ 40% .Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată.