Procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului, și Cristine Manolache, șefă la Serviciul Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial din cadrul primăriei.

Ele sunt acuzate de DNA de săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 01.04. – 10.08.2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente.

Prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Suspectelor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

După anunț, USR a transmis printr-un comunicat de presă că "PNL speră să câștige alegerile cu ajutorul DNA și al dosarelor penale, dar "nu va reuși".

Uniunea spune că viceprimarul PNL al Brașovului i-a făcut o plângere penală colegei Flaviei Boghiu pentru organizarea unui festival și că ar fi dat spațiu gratuit unei organizații non guvernamentale.

"Culmea ironiei este că tocmai domnul Sebastian Rusu, viceprimarul PNL, cel care a făcut plângerea, este cel care răspundea de Patrimoniu și avea atribuții în acest sens. Flavia nu avea atribuții. Ba mai mult, viceprimarul PNL a făcut o plângere similară în 2022. Dosarul a fost clasat, iar acum a cerut procurorilor să mai verifice o dată. A început campania electorală, pare că a început și războiul cu dosare. Dar nu vor reuși nici să ne intimideze, nici să îi influențeze pe oameni", spune USR.

Uniunea mai adaugă că "niciun userist nu a fost găsit cu milioane de euro șpagă în portbagaj, niciun userist nu a cumpărat BMW-uri de la prietenul președintelui țării, niciun userist nu a luat mită și nu umblă cu Lamborghini fără să aibă cum să îl justifice. CC: PNL și PSD".