Peste 80% dintre judecătorii și procurorii care și-au exprimat punctele de vedere în adunările generale ale instanțelor și parchetelor din țară susțin desființarea Secției de anchetare a magistraților, potrivit Forumului Judecătorilor din România.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a transmis magistraților din România, procurori și judecători, o scrisoare în care îi invită să își exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni, printre care și situația Secției speciale de anchetare a magistraților (SIIJ). 

Potrivit unui comunicat, în urma centralizării parțiale a voturilor magistraților din adunările generale, 80,80% dintre magistrați s-au pronunțat pentru desființarea SIIJ, 7,76% pentru menținerea sa, iar 11,43% pentru amendarea (abrogarea parțială, modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea acestei structuri.

Forumul Judecătorilor din România a centralizat parțial procesele-verbale cu voturile din adunările generale ale instanțelor și parchetelor, organizate zilele trecute, ca urmare a solicitării ministrului justiției de consultare a judecătorilor și procurorilor. 

Asociația Forumul Judecătorilor din România precizează că va continua centralizarea voturilor, urmând a publica rezultatele definitive în zilele care vin.