Ion Șoricică, fost șef la Poliției Rutiere din Capitală, în prezent avocat, a fost reținut DNA pentru complicitate la trafic de influență și va fi dus miercuri la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Ion Șoricică a fost șeful Poliției Rutiere din Capitală în anii '90, el apărând în imaginile transmise de presă la acea vreme în timp ce dirija minerii veniți în Capitală în timpul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 octombrie, a inculpaților:

Ion-Joe Stoica, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență,

Ion Șoriciă, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08 ianuarie 2022 - prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective "o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.