Președintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța, și soția sa, Daniela Coța, acționar în cadrul clubului, au fost reținuț în calitate de suspecți într-un dosar vizând obținerea ilegală de fonduri și delapidare.

Președintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța, și soția sa, Daniela Coța, acționar în cadrul clubului, au fost reținuți, joi după-amiază, în calitate de suspecți într-un dosar vizând obținerea ilegală de fonduri și delapidare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a precizat pentru Agerpres că acuzațiile în acest dosar sunt de obținere ilegală de fonduri, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, respectiv delapidare, cu un prejudiciu estimat la 1,9 milioane de lei.

"Sumele menționate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar și s-au mai făcut cercetări inclusiv după reținerea celor doi, care au calitatea de suspecți. Decizia reținerii pentru 24 de ore s-a luat în funcție de mai multe aspecte vizând gravitatea infracțiunilor, valoarea estimată a prejudiciului și faptul că după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală", a declarat Sorin Flonta.

În urma reținerii, PSD a anunțat că Daniela Coța, fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, a fost suspendată din calitatea de membru al PSD Zalău.