Tribunalul Cluj a condamnat-o vineri pe fosta ministră PSD a Sănătății, Sorina Pintea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă.

În aprilie 2020, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trimis în judecată dosarul în care Sorina Pintea era acuzată de luare de mită pentru un contract public atribuit de spitalul pe care îl conducea la Baia Mare.

Sorina Pintea a fost acuzată de luare de mită, în formă continuată, din poziția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș.

Astfel, procurorii susțin că în perioada noiembrie 2019-28 februarie 2020, inculpata ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente” în cadrul spitalului pe care îl administra.

DNA susține că ar fi primit banii chiar în incinta spitalului județean din Baia Mare.

Procurorii au organizat un flagrant în data de 28 februarie 2020, după ce Pintea ar fi primit suma de 120.000 lei în biroul său din cadrul spitalului.

Pintea a fost și arestată preventiv în 2020, dar apoi a fost eliberată și cercetată în stare de libertate.