Fostul rector al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", Adrian Iacob, și fostul prorector al unității de învățământ, Petrică Mihail Marcoci, au fost condamnați luni de Curtea de Apel București la câte 3 ani închisoare cu suspendare.

Aceștia au fost condamnați pentru șantaj, fiind acuzați că l-au determinat pe un polițist de la Academie să-i trimită mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan, notează Agerpres.

Instanța a dispus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care cei doi trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

De asemenea, Adrian Iacob și Petrică Mihail Marcoci vor presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 120 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

Judecătorii au admis în parte acțiunea civilă formulată de Emilia Șercan, aceasta urmând să primească 80.000 lei cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.