Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 3 ani și 10 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de fals în înscrisuri și spălare de bani.

UPDATE

Daniel Dragomir a plecat miercuri din România, prin Arad, cu mașina, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

El a putut ieși din țară fără probleme pentru că, înainte de condamnare, fostul ofițer SRI nu avea nici o interdicție de deplasare. Exact în ziua în care a ieșit din țară, Ungaria eliminase obligația ca cei care intră în țară să rămână în izolare timp de 14 zile.

Joi seară, Dragomir, a fost dat în urmărire națională după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă de joi. Pe site-ul Poliției Române apar informații despre fostul locotenent colonel SRI și fotografia acestuia.

+++

În același dosar a fost condamnată și soția sa, la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, spălare de bani, participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Ea va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 zile.

Totodată, magistrații au decis confiscarea de la fiecare dintre cei doi soți a câte 1.015.176,66 lei.

În decembrie 2016, Daniel Dragomir a fost condamnat de Tribunalul București la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut după ce a fost arestat preventiv în septembrie 2016 pentru implicare în dosarul ”Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA de atunci, Laura Codruța Kovesi.

DNA susține că, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Daniel Dragomir, care îndeplinea funcția de șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul soției sale, a pretins și a primit de la un administrator al unor societăți comerciale (denunțător în cauză) suma totală de 2.030.353 lei, echivalent a 462.567 euro, compusă din: 1.648.400 lei (echivalent a 374.078 euro), sumă primită în numerar într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane; 309.952 lei (echivalent a 70.575 euro), reprezentând finanțarea cheltuielilor necesare înființării, dotării și asigurării funcționării unei societăți comerciale, incluzând și un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne; 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soția sa, în calitate de administrator al acestei firme nou înființate, informează Agerpres.

Procurorii declară că aceste sume de bani au fost pretinse și primite de către Daniel Dragomir pentru a-și folosi influența asupra unor funcționari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Gărzii Financiare.