Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, rămâne în arest preventiv în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, a decis, marți, Curtea de Apel Ploiești.

Curtea de Apel Ploiești a respins, astfel, ca fiind nefondată contestația formulată de Ana Maria Pătru și a validat mandatul emis pe numele său de Tribunalul Prahova.

Decizia Curții de Apel este definitivă.

Fostul președinte AEP, Ana Maria Pătru, este acuzată că a pretins și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale peste 200.000 de euro reprezentând contravaloarea unui imobil în București și a unei mașini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu Autoritatea Electorală Permanentă.

Judecătorii Tribunalului Prahova au emis, în urmă cu o săptămână, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele președintelui demisionar al Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Procurorii DNA ceruseră Tribunalului Prahova arestarea Anei Maria Pătru pe motiv că, dacă va fi lăsată în libertate, ar putea influența depozițiile martorilor, cu atât mai mult cu cât există indicii că ar fi încearcat să ascundă probe din dosarul în care este acuzată.

Decizia instanței de judecată nu a fost definitivă și a putut fi contestată la Curtea de Apel Ploiești.