DNA Brașov a dispus joi trimiterea în judecată, sub control judiciar, lui George Scripcaru, la data faptei primar în exercițiu al municipiului Brașov, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

În același dosar, a fost trimis în judecată și George Mihai Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată.

În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, George Scripcaru l-ar fi amenințat, pe 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame, se arată în rechizitoriu.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui George Mihai Cornea, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formațiune electorală și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna.