Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia e definitivă.

Mircea Negulescu e acuzat că a falsificat probe și a constrâns și corupt mai multe persoane să facă denunțuri și declarații mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploiești. Unul dintre ele e dosarul "Tony Blair", care îi vizează pe pe fostul premier Victor Ponta și pe fostul deputat Sebastian Ghiță.

Procurorii de la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârșirea infracțiunilor de cercetare abuzivă (6 infracțiuni), represiune nedreaptă (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și în modalitatea participației improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracțiuni) și constituirea unui grup infracțional.