Fostul director al Spitalului ''Malaxa'', Florin Secureanu, a fost condamnat luni definitiv de Curtea de Apel București la 3 ani și 8 luni închisoare cu executare.

În primă instanță, Secureanu a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de pușcărie, dar pedeapsa a fost redusă dipă ce două infracțiuni de abuz în serviciu s-au prescris.

În 2020, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de abuz în serviciu.

La data faptelor manager al Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa” din București, Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale.

În acest dosar a mai fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare și Ionuț Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul "Malaxa".

”Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție”, spunea, atunci, DNA.

Acesta a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și luare de mită.