Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa funcția de conducere în companie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel București a respins apelurile declarate de procurori și Transelectrica, fiind menținută sentința dată în februarie 2020 de Judecătoria Sectorului 1, scrie Agerpres

Conform deciziei primei instanțe, Marius Carașol trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Comunei Clinceni sau la Postul de poliție Clinceni, pe o perioadă de 120 de zile.

Judecătorii au respins acțiunea civilă formulată de Transelectrica SA, ca rămasă fără obiect, după ce Carașol a achitat prejudiciul de 460.000 de lei.

Marius Carașol a fost trimis în judecată, în decembrie 2019, pentru uz de fals și înșelăciune, în legătură cu diploma de inginer depusă la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim și Transelectrica.

Procurorii susțin că Marius Carașol a utilizat acte false, și anume documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice.

Marius Carașol a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica București. Diploma s-a dovedit însă a fi falsă.

Potrivit Edupedu.ro, Carașol ar fi urmat cursurile Universității Politehnica București, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit.Marius Carașol a fost revocat în luna septembrie 2019 din funcțiile de președinte al Transelectrica și poziția de membru al directoratului companiei.