Dorin Marian, fostul șef de cancelarie în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era premierul României, a fost și el pus sub acuzare în dosarul președintelui Senatului. Și el este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul retrocedărilor ilegale.

Procurorii anticorupție îl anchetează pe Dorin Marian, fostul șef de cancelarie în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era premierul României. Marian este acuzat de mărturie mincinoasă în același dosar în care Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

Conform procurorilor, în timpul audierii sale în calitate de martor în dosarul ce privea retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa „Dorin Marian a făcut declarații mincinoase cu privire la faptul că Andrei Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcția de șef al cancelariei primului ministru”, precizează procurorii.

Procurorii spun că, deși există documente care atestă faptul că Marcovici a fost consilierul său personal, Dorin Marian a negat această evidență.

„În depoziția luată sub jurământ, Marian Dorin a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată”, au mai spus procurorii DNA.

Amintim că marți a fost pus sub acuzare și Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.