Fundația Freedom House condamnă „ferm și fără reținere acțiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan, în care sunt implicate, conform datelor prezentate de aceasta, tocmai instituțiile statului care ar trebui să o protejeze”.

„Situația este cu atât mai gravă cu cât atacul nedemn a apărut, potrivit Emiliei Șercan, după ce a publicat un articol în care dezvăluia că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat.

Atunci au fost distribuite public poze menite să o compromită pe jurnalistă, promovate în România de site-uri aparținând unor persoane condamnate penal.

Mai mult, o probă pe care a furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul infracțiunii de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza amplei operațiuni de compromitere. În paralel, s-a desfășurat și o acțiune de mușamalizare a cazului”.

Freedom House România solicită autorităților să investigheze cu seriozitate situația, cere premierului Nicolae Ciucă să se dezică de astfel de practici nedemne și o susține pe Emilia Sercan.

Detalii privind cazul pe PressOne.