Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit din țară, a rămas miercuri fără azil politic și cetățenia Republicii Moldova.

Decizia definitivă a fost luată de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, informează deschide.md.

Pe 3 noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia moldovenească lui Rizea. În aceeași zi poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat, iar pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea.

Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD.

Ministerul Justiției de la București a transmis miercuri printr-un comunicat de presă că: "Partea română și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege și a transmis Ministerului Justiției din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiției din Moldova își păstrează efectele. Facem precizarea că procedura și timpii de soluționare pentru cererea de extrădare înaintată de autoritățile române sunt reglementate de legislația statului solicitat, respectiv Republica Moldova".

Ministerul a mai anunțat că nu a fost încă informat oficial de Ministerul Justiției de peste Prut cu privire la situația juridică a lui Cristian Rizea.

De asemenea, miercuri, Ministerul Justiției de la noi a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare.