Fostul deputat a fost localizat și prins în noaptea trecută în capitala Serbiei. Acesta avea barbă și acte false care atestau că este cetățean sloven. Autoritățile române au început procedurile pentru aducerea în țară.

UPDATE 2 Conform unor surse judiciare citate de Digi 24, pașaportul sloven cu care s-a legitimat Sebastian Ghiță avea aplicată fotografia fostului deputat, însă actul era expirat.

UPDATE 1 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că autoritățile sârbe aveau toate datele de la polițiștii români.

Sebastian Ghiță a fost localizat exact pentru că polițiștii l-au urmărit pe fratele acestuia, plecat inițial la Istanbul, după care a mers la Belgrad pentru a se întâlni cu fostul deputat.

*** Știrea inițială

Sebastian Ghiță este acum reținut de autoritățile sârbe. România nu are un tratat de extrădare cu Serbia, însă autoritățile române discută cu cele sârbe predarea fugarului pentru a fi arestat. În cazul lui Sebastian Ghiță se va aplica Convenția europeană de extrădare.

„În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E. În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații”, precizează IGPR.

Hotnews.ro scria la mijlocul lunii martie că Sebastian Ghiță se află în relații bune cu premierul Serbiei, Aleksandr Vucici, cu care și Victor Ponta este prieten și care l-a vizitat chiar și după ce n-a mai fost șeful Guvernului.

Mai mult, scria Hotnews.ro, el ar fi fost vizitat de Dan Andronic, cel care în ultima vreme continuă în publicația pe care o conduce  dezvăluiri de tipul celor făcute de Ghiță la televiziunea sa.

Dan Andronic a negat că s-ar fi întâlnit cu Ghiță.

Sebastian Ghiță este cercetat și judecat în mai multe dosare penale, pe numele lui fiind deja emis un mandat european de arestare. Ghiță se află pe lista „Most Wanted” a Europol.

Ultimul dosar în care a fost trimis în judecată cuprinde, pe lângă fostul deputat, nume importante din justiția prahoveană, despre care procurorii anticorupție susțin că erau preș în fața lui Ghiță și îi serveau informații secrete.

Un alt dosar important, dar care este încă în anchetă, îl are protagonist pe Sebastian Ghiță alături de fostul premier Victor Ponta și se referă la aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair.

Vizita, în valoare de peste 200.000 de euro, ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță pentru ca Ponta să câștige capital electoral. În schimb, Victor Ponta i-a rezervat pe liste un loc eligibil pentru Camera Deputaților lui Sebastian Ghiță.

Fostul deputat a dispărut înainte de Crăciun, când polițiștii care îl filau i-au pierdut urma. Au urmat apoi mai multe episoade de „dezvăluiri” la postul de televiziune pe care îl controlează.

Dezvăluirile, mai mult sau mai puțin reale, fără probe, au dus la o anchetă internă în SRI, acolo unde numărul 2, Florian Coldea a fost brusc trecut în rezervă, deși comisia de anchetă stabilise că nu a încălcat legea.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată  și alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.