Fostul deputat Sebastian Ghiță este cercetat într-un nou dosar de corupție. Procurorii DNA Ploiești susțin că acesta ar fi cerut peste 50 de milioane de euro mită de la firme pe care tot el le controla, bani destinați unor miniștri.

Surse judiciare susțin că parte din acești bani ar fi ajuns la miniștri și la funcționari pentru ca aceștia din urmă să atribuie contracte societăților controlate de Sebastian Ghiță.

Procurorii DNA aciuză infracțiuni de trafic de influență, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat, conform unor surse judiciare.

La audieri a fost adus cu mandat și cumnatul lui Sebastian Ghiță, Cristian Anastasescu, dar și omul de afaceri Bogdan Padiu, un apropiat al lui Ghiță, cel care controlează grupul de firme Teamnet.

Sebastian Ghiță este cercetat și judecat în mai multe dosare penale.

Ultimul dosar în care a fost trimis în judecată cuprinde, pe lângă fostul deputat, nume importante din justiția prahoveană, despre care procurorii anticorupție susțin că erau preș în fața lui Ghiță și îi serveau informații secrete.

Un alt dosar important, dar care este încă în anchetă, îl are protagonist pe Sebastian Ghiță alături de fostul premier Victor Ponta și se referă la aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair.

Vizita, în valoare de peste 200.000 de euro, ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță pentru ca Ponta să câștige capital electoral. În schimb, Victor Ponta i-a rezervat pe liste un loc eligibil pentru Camera Deputaților lui Sebastian Ghiță.

Fostul deputat a dispărut înainte de Crăciun, când polițiștii care îl filau i-au pierdut urma. Au urmat apoi mai multe episoade de „dezvăluiri” la postul de teveviziune pe care îl controlează. Dezvăluirile, mai mult sau mai puțin reale, fără probe, au dus la o anchetă internă în SRI, acolo unde numărul 2, Florian Coldea a fost brusc trecut în rezervă, deși comisia de anchetă stabilise că nu a încălcat legea.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată  și alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.