Tribunalul București a dispus luni achitarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în dosarul Bogdan Gigină, relatează Agerpres.

Tribunalul București a dispus achitarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier din anul 2015 care a dus la decesul polițistului Bogdan Gigină.

Tribunalul București a decis achitarea lui Gabriel Oprea pe motiv că "fapta nu există".

Petre Mazilu, administratorul firmei General MPM Impex SRL, responsabil cu execuția unei lucrări la instalația subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii, a fost condamnat la doi ani și opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, el având de efectuat și muncă neremunerată în folosul comunității la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 sau în cadrul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Firma General MPM Impex SRL a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 330.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Pe latură civilă, instanța a respins, ca neîntemeiate, acțiunile civile exercitate de membrii familiei polițistului, respectiv părțile civile Gigină Cornel-Relucă, Gigină Carmen și Ciuciu (fostă Gigină) Ioana-Raluca împotriva lui Gabriel Oprea și părților responsabile civilmente Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor Publice, dar și acțiunea civilă exercitată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București împotriva lui Oprea.

În acest sens, a fost ridicat sechestrul pus pe bunurile lui Oprea.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către DNA.