Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, se ducea acasă în seara în care antemergătorul său, polițistul Cosmin Bogdan Gigină, a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în asfalt în centrul Capitalei, pe strada Stirbei Vodă.

Informația a fost publicată, miercuri seară, și de cotidienele Adevărul și Libertatea, în edițiile online. Ambele cotidiene citează surse judiciare.

Anterior, surse judiciare declaraseră, pentru EurActiv.ro, că mașina generalului Oprea a fost preluată de coloana oficială din dreptul Administrației Naționale de Meteorologie (fostul INMH), aflat la intersecția străzii Jandarmeriei cu DN1.

Informația privind destinația lui Oprea din acea seară a circulat, în ultimele zile, dinspre mai multe zone ale Ministerului Afacerilor Interne.

Atât Adevărul cât și Libertatea afirmă că sursele pe care le citează au declarat că Oprea avusese o întâlnire la sediul SRI din Băneasa, aflat pe strada Jandarmeriei.

Ministrul Oprea locuiește la câteva sute de metri de locul în care a murit Cosmin Bogdan Gigină. Oprea a fost văzut duminica trecută, seara, în jurul orei 20.00, coborând din mașina de serviciu în fața casei sale de pe o stradă din zona Bisericii Elefterie.

Oprea a fost audiat, miercuri seară, începând cu ora 17.00, în calitate de martor, în dosarul deschis de procurorii Parchetului Tribunalului București după moartea polițistului Gigină. La ieșirea de la audiere, Oprea a refuzat să dezvăluie jurnaliștilor care-l așteptau de unde a plecat și unde mergea în acea seară.

„Veneam de la o instituție a statului, nu am încălcat legea”, a răspuns Oprea la întrebările referitoare la traseul său.

EurActiv.ro a publicat, miercurea trecută, informația că polițistul Gigină se afla în coloana lui Oprea atunci când a căzut în groapa de pe Stirbei Vodă. A doua zi, Poliția, care până atunci susținuse că polițistul era în misiune de fluidizare a traficului, a admis că Gigină se afla în coloana ministrului de Interne.

Oprea a susținut, miercuri, după audierea de la Parchet, că, deși Codul rutier prevede altfel, miniștrii de Interne au și ei dreptul la serviciile unor echipaje de la Poliția Rutieră atunci când se deplasează prin București. Oprea a refuzat să explice în baza cărui act normativ are acest privilegiu.

Publicația online profit.ro publică, tot miercuri seară, informația că Direcia Națională Anticorupție ar putea prelua chiar mâine dosarul privind un posibil abuz în serviciu săvărșit de Oprea prin folosirea echipajelor de Poliție Rutieră în calitate de ministru de Interne.