Iulian Cristian Gherghe, general - maior în rezervă, fost director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), a fost trimis în judecată de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în stare de arest prevetiv.

El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 27 noiembrie 2018, Iulian Cristian Gherghe, care avea calitatea de locțiitor al șefului DGIA, și-a însușit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea Militară de Apel.Generalul Iulian Cristian Gherghe a fost arestat preventiv pe 27 martie, măsură prelungită apoi de către instanțe.

El este acuzat că a sustras cei aproape 180.000 de euro pentru a-și cumpăra o casă.