Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

Polițiștii întreabă dacă cei patru parlamentari dețin vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală. 

Contactat de HotNews.ro, liderul AUR, George Simion susține că nu știa că are dosar penal.

 „Nu știu absolut nimic, poate e legat de caravana medicală. Nu știu absolut nimic”, a comentat liderul AUR.

În schimb, George Simion a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț ca reacție prin care acuză guvernanții că vor să „le organizeze dosare penale” și „să le însceneze diferite lucruri”.

„Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem! Nu vă temeți! Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor” – cu ce îi corupem noi, suntem la guvernare? - cu procurori, cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul. 2024 o să fie anul românilor!”, transmite liderul AUR, prin intermediul unui filmuleț pe Facebook.

"Așa se întâmplă când îți propui să cumperi oameni și să le creezi iluzii, în loc să îi convingi cu lucruri concrete pe care le-ai făcut sau pe care le propui", a reacționat Ramona Strugariu, copreședinta REPER.

"Infrastructura de sănătate a României nu se poate muta în drum, ci trebuie construită și consolidată permanent. Dar noi am pierdut sute de milioane de euro din PNRR, granturi, bani gratis, pentru spitale. În loc să se joace auriștii, pesediștii și toți populiștii de-a doctorul cu oameni vulnerabili, în speranța de a mai urca cu bocancii pe încă o categorie de electorat, mai bine ar face spitale și ar încuraja medicii și personalul medical să rămână în sistem și să presteze servicii medicale de calitate.  N-am auzit despre nicio reformă sau propunere de politici publice în materie de sănătate, care să vină în sprijinul pacienților români, susținută de AUR în Parlament. Acolo au făcut numai circ. Iar astăzi dau cu subsemnatul la procurori. Data viitoare când deschid gura și se poziționează anticorupție, să țineți minte că au anchete pe rol pentru fapte de corupere a electoratului. Asta au livrat”, a declarat Ramona Strugariu.