Fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, va fi eliberat condiționat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție la care a fost condamnat pentru fapte de corupție. Decizia este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins contestația procurorilor anticorupție împotriva sentinței din data de 18 august dată de Judecătoria Ploiești, prin care Gheorghe Ștefan „Pinalti” a fost eliberat condiționat.

Decizia de miercuri este definitivă, astfel că fostul primar al municipiului Piatra Neamț va fi pus în libertate tot în cursul zilei de astăzi.

„Regret faptele și mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut”, a spus în lacrimi Gheorghe Ștefan în fața judecătorilor prahoveni, citat de Agerpres.

Până la data formulării propunerii de eliberare condiționată de către comisia din cadrul Penitenciarului Ploiești, acesta a executat 297 de zile în detenție, la care s-au adăugat 235 de zile de arest preventiv și 13 zile considerate ca executate în urma muncii prestate, având în total 545 de zile executate din pedeapsa totală, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei.

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. 

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gheorghe Ștefan au fost acuzați în acest dosar de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită și spălare de bani.

Procurorii au susținut că Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft. Mare parte din această sumă ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.