Patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, anunță Agerpres.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul a fost înregistrat marți la Judecătoria Buftea, urmând să intre în procedura de cameră preliminară.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracțiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

George Becali a fost eliberat condiționat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani și 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN și dosarul sechestrării hoților care i-au furat mașina.

După ce a fost eliberat condiționat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicții, printre care dreptul de a alege și de a fi ales în funcții publice, dar și dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la "Referendumul pentru familie", în cadrul căruia românii au fost chemați să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, respectiv dacă formularea "căsătoria liber consimțită între soți" să fie schimbată în "căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie".

"Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Și în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acțiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor și al nepoților. Dacă nu se face referendum și nu se spune clar că familia e compusă din bărbat și femeie, va fi greu. Ăștia ne atacă ușor, ușor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educație și se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm țara", declara Gigi Becali în octombrie 2018.